14 Şub

Tercihiniz Beyaz Çay mı Yeşil Çay mı?

Yeşil çay ve beyaz çay dünya çapında tüketilen popüler içeceklerdir. Birçok sağlık yararıyla ilişkilendirildikleri için popülerlikleri de günden güne artmaktadır. Bu çaylar, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olup kansere karşı koruyucu etki sağlamaktadır. İkisi de Camellia sinensis isimli bitkiden elde edilmektedir..
Read More
14 Şub

En faydalısı hangisi? İşte siyah, yeşil ve beyaz çay arasındaki farklar

Gündelik hayatın vazgeçilmez içeceklerinden çayın türleriyle alakalı bilgiler aktaran Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, çay türleri ve bu türlerin arasındaki farkları anlattı. Çay türlerinin işleme ve hasat farkına göre isimlendirildiğini belirten Şahin, yeşil çayın diğer türlere göre, antioksidan miktarının zengin ve kafein miktarının düşük olduğunu.
Read More
11 Şub

Çay’ın Sağlığa Yararı

Siyah çay, günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanan faydalı içeceklerden birdir ve doğru oranda ve şekilde içildiğinde insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Pek çok vitamin ve mineral içeren siyah çayın başlıca türleri arasında yeşil çay, oolong çayı ve beyaz çay bulunmakta ve bunların hepsi aynı.
Read More
11 Şub

Türk Çay Kültürü

5000 yıllık tarihe sahip çay, her ne kadar Türklerin yaşamına geç girmişse de temiz girmiş. Gün boyunca çay içmemizin yanı sıra, kendimize özgü demleme usulü, ince belli cam bardaklar, kıtlama çay gibi katkılarımızla çayın kültür tarihine eklediklerimiz göz ardı edilemez. Bunlardan ilki, iyi bir.
Read More
07 Şub

Çay Tarımı

ÇAY BİTKİSİNİN BOTANİK TASNİFİ Çay, taze sürgünlerin belli yöntemlerle işlenerek elde edilen, günlük hayatta önemli yeri olan ve sıvı olarak sudan sonra vücuda en çok alınan bir gıda ve içecek maddesidir. Çay bitkisi çiçekli bitkilerin kapalı tohumlarının alt kısmının iki çenekli sınıfının serbest taç.
Read More
04 Şub

Beyaz Çay

Çay bitkisinin özel kısımlarının 1-2 yıl bekletilmesi sonucunda yılın ilk bahar mevsiminde oluşması sonrası hasatın dikkatlice toplanması sonrası elde edilir. Beyaz çay üretiminde kullanılan hasat çok bulunan bir madde değildir. Bu nedenle beyaz çay ham maddesi çok kıymetlidir. Ham madde toplandıktan sonra her hangi.
Read More